״מרק אש״ או ״אש יה מרק״ - מרק חורפי מרפא
גילה רונאל, מטפלת ברפואה משלימה וחובבת המצאת מתכונים, עם מרק-חורף שאמור לשכנע כל מיני וירוסים ושאר חברים לשנות מסלול.
פעמים רבות כשהאף שלי דולף או רגע לפני, אני מחפשת משהו מהיר, שלא צריך לכתת רגליים וללכת לקנות, כי למי יש כוח כשהאנרגיה הולכת וממגנטת אותך למיטה או לפחות מבקשת הפחתת פעילות. על העניין הזה עם הפעילות והפחתה, נשוחח בהזדמנות אחרת...
אז לפני מספר שבועות כשהתחלתי להרגיש משהו מזדחל הודעתי לנתי שאני הולכת להכין מרק אש, שאמור לתת תשובה לחלושעס שהחלתי להרגיש. כל חומרי הגלם היו בבית ותוך כחמש-עשר דקות היה מרק אש מהביל שהפיץ ניחוח נפלא בכל הבית.
למה מרק אש? תטעמו ותווכחו! אפשר כמובן למתן את ה״אש״.
מה?
שלוש עגבניות
ארבע-חמש שיני שום קלופות
פיסת ג׳ינג׳ר טרי קלופה בגודל של בערך 4x4 ס״מ
כפית גדולה של כורכום שנקנה במקום שיש בו תחלופה גבוהה
כפית צ׳ילי אדם חריף או צ׳ילי טרי
פלפל שחור - אנחנו אוהבים להישתמש בפיפלי ההודי - (Long pepper, pippali) שמלבד שהוא טעים יש לו כהנה וכהנה סגולות טובות. אפשר כמובן להשתמש בכל פלפל שחור.
כף שמן איכותי
שתי כוסות מים
איך?
להכניס את כל הרכיבים למעבד מזון לערבוב של שניות
להעביר לסיר ולאחר הרתיחה לתת לטוב הטוב הזה להתבשל עוד כחמש דקות.
זהו, מוכן!
תוספות אפשריות:
חלב קוקוס/מי קוקוס להשבחת הטעם, למי שאוהבים, ולכיבוי חלקי של ה״אש״.
כוסברה קצוצה, עלי קייל וכו׳
שורשים מגורדים - פטרוזיליה, סלרי
נבטי ברוקולי/ קייל/ צנונית טריים על המרק (להיריוניות - להנביט לבד ומיד לאכול לפני שמתפתח עובש).
ימים יפים ובריאות שלמה באהבה
גילה
גילה רונאל - אשת מקצוע בתחום ההיריון, הלידה וההורות הראשונית, מלווה א.נשים במעגל החיים. מלמדת, לומדת, מטפלת, כותבת, נוגעת, אוהבת ומבשלת. טבעונית, מחבבת לבשל ׳מהראש׳ ובדרך כלל לא כותבת מתכונים אלא אם כן מופעל עליה לחץ. בתיאבון
Comentários